Urządzenia i Akcesoria
Masło czekoladowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
300 g
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4 g
Kalorie
2280.4 kJ /
544.7 kcal
Tłuszcz
49.7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody czekoladowe
12 Std.
Czekoladki z orzechami
1 Std. 30 Min
Ser typu mascarpone
22 Std.
Krówki toffi
2 Std.
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 Std. 20 Min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 Min
Ciepłe lody
40 Min
Krem czekoladowy z bananami
15 Min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 Std. 10 Min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min
Karmelowe toffi
2 Std.
Gorąca czekolada
10 Min